Saturday, November 11, 2006

Krogshow for president

"Bistånd", sa Herr Redaktör'n Gråkuk. "Det är väl sånt man har när man sitter i skräddarställning i mörkret och tittar på när Köckel skjutsar på en 19-åring".

Inte riktigt, käre redaktörn. Bistånd är ett begrepp som normalt används för större bidragsgivare där syftet är att bidra till minskad fattigdom, ökad demokratisering och uthållig utveckling i andra länder. Så helt rätt hade du inte.

Krogshow har haft ett mindre symposium i biståndsfrågan efter regeringsskiftet. Vi vill ju också hjälpa till att sänka kostnaderna för hjälp till de som har det mindre ställt så vi kan sänka skatten lite mer.

Efter att ha ägnat ett par timmar, och ett par flarrer rött, åt frågan, fastnade vi för en ganska bra idé. Alltså, alla vet ju att heroinister är riktigt grymma entreprenörer. De tar jungrusilen, tycker att det är rätt grymt, och är sedan beredda att göra nästan vad sjutton som helst för att få ihopa pengar till nästa sil.

Så, krogshow föreslår: gör en engångssatsning i biståndsfrågan. Köp ett hela heroinlagret i Sverige (och tänk, vi fullkomligt tömmer marknaden på den här förhatliga drogen på köpet), dunkar ned det till Etiopien, och sen får typ läkare utan gränser klippa in jungrusilen i de fattiga, svältande individerna. Jävlar vad fart det skulle bli på ekonomin när dessa små liv ska få ihop stålar till nästa sil. Jävlar. Och då behöver vi inte skicka mer pengar till Etiopien. Och vi själva blir av med heroinproblemet i Sverige.

Krogshow for president.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home