Monday, January 09, 2006

Side-kicken

OK. Nu har vi varit uppe i de teoretiska abstraktionerna, och nu vänder vi oss åter mot praktiken - vårt eget krogshowsprojekt. Vi fortsätter nu på temat "krogshowens karaktärer".

För några inlägg sedan redogjorde vi för en av krogshowens bärande institutioner - Progg-romen. Det arbetssamma med stående inslag av progg-romens karaktär, är att de stående inslagen tenderar till att bli lite jobbiga i längden (vem tröttnade inte på Galenskaparnas "Farbror Frej"? Johan Rheborgs VD-karaktär hos Killinggänget? Lorrys Farbror Bosse?).

För att fräscha upp en karaktär som är lite på dekis krävs något nytt. Detta nya kan bestå i... en side-kick! Vad skulle Helan vara utan sin halvan? Vem skulle Batman vara utan sin Robin? Hasse utan Tage? Göran Persson utan det komiska geniet Bosse Ringholm (kom igen, försök inbilla mig att det här med den missade telefonpåläggningen var ett MISSTAG... solklart ett valstrategiskt knep från sossarna för att locka röster hos alla oss som uppskattar komedienner som Ringholm).

Nåväl. Progg-romens side-kick i vår krogshow är en argsint liten voffsing som hela tiden befinner sig på gränsen till nervsammanbrott, nämligen Borderline Collien.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home