Tuesday, January 17, 2006

Humorpolisen meddelar

Den här veckan har två saker passerat revy, två saker som utger sig för att vara roliga - men som inte är det:

Idrottsgalan väljer att plocka in alla värdelösa element ur en firmafest (exempelvis usla imitatörer, exklusive Robert Gustafsson) och kombinera dem med en typ av mobbningshumor som var populär på min högstadieskola (man spelar på att Brolin är korkad och fet, man spelar på att Wassberg är sur och tvär, samt att Stenmark inte är det smartaste djur som gud skapat). Slutsatsen är att idrottsgalor, firmafester och mobbningshumor INTE är krogshow. Däremot KAN idrottsgalor vara krogshow om Gwendur och Föttiåringen får vara värdar för evenemanget, vilket man kanske kan tänka på till nästa år.

Nisse Hult-skiten med Johan Glans, Loa Falkman, Sissela Kyle och Johan Rheborg hade premiär i veckan. Vi vill markera att vi i grunden gillar Johan Glans och Johan Rheborg, men samtidigt vill vi markera att Lundaspexet Djingis Khan eller något annat jävla studentspex överhuvudtaget inte blir ett satans dugg roligare bara för att man plockar in Glans och Rheborg. Nisse Hult-skiten är fullkomligt värdelöst snömos som mer påminner om avslutsningssketcherna som Björn Sjö var delaktig i under niornas avslutningsfest på Eneskolan sommaren 1988. Vi vill tydligt markera vårt missnöje med SVT att de finansierat detta usla, värdelösa och humorbefriade projekt, och inte ens gett oss projektpengar till vår krogshow som vi tänkt sätta upp Hamburger Börs, där SVT får inspelnings- och sändningsrättigheter. Världen är så satans jävla helvetes orättvis. Att Nisse Hult-skiten överhuvudtaget sett dagens ljus i statlig television är ett tydligt tecken på att marknadskrafterna på humorfronten inte existerar. Satan också.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

mobbningshumor är visst kul (särskilt om det anspelar på att någon, t ex brolin, är korkad och fet). att det sedan är dåligt genomfört är ju en helt annan sak. dålig mpbbningshumor är bättre än ingen mobbningshumor. och visst hade det varit hundra gånger roligare att plocka in föttiåringen som imitatör, men det skulle kanske framstå som lite märkligt med en imitation av sten-åke cederhök på en sådan tillställning. det där om nisse hult har jag inte sett, men om loa falkman är med så måste det ju vara skitkul. lyteskomik är ju nämligen minst lika roligt som mobbningshumor. särskilt om den är omedveten.

1:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mobbningshumor är som sagt kul. Den är ännu roligare om den riktas mot folk som förtjänar. Humor som sparkar neråt är alltid roligare än humor som sparkar uppåt.

1:57 AM  

Post a Comment

<< Home