Wednesday, November 29, 2006

I statlig tjänst del I

Vi i Krogshow gillar staten. Krogshowspersonalen är dessutom statligt anställd. Det är grejer att vara statligt anställd!

Några av de viktigaste sakerna när man är i statlig tjänst är Fikat och Lunchen. Fikat är lite viktigare än Lunchen. Idag ska vi avhandla den mindre viktigare delen, Lunchen.

Lunchen äger rum 11.30 - 12.00, lite längre om man är ny i statlig tjänst. På Lunchen stämplar man ut på flexklockan och tar sin matlåda med sig till Lunchrummet. Lunchen anses nämligen så viktig att det inrättats ett särskilt rum just för den, Lunchrummet. Alternativt går man till närmaste Lunchrestaurang och köper med sig en Lunchlåda.

Förra veckan serverade Lunchrestaurangen följande alternativ för alla i statlig tjänst:

Mån: Lunchkorv med sås, vegetariskt alternativ: Veg. Lunchkorv med sås
Tis: Ståfralla med sås, vegetariskt alternativ: Veg. Ståfralla med sås
Ons: Köttbiff med sås, vegetariskt alternativ: Veg. Köttbiff med sås
Tors: Pasta med sås, vegetariskt alternativ: Veg. Pasta med sås
Fre: Stek med sås, vegetariskt alternativ: Veg. Stek med sås

Kaffe ingår.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ni glömmer konferens/representationslunchen: lax med potatismos, alt kycklingfilé med potatisgratäng och "rotsaker".

kaffe/te med arrakskaka.

11:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vari ligger humorn här?

7:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Man undrar stilla om det kanske även finns en liten småkaka att tillgå till kaffet? Gärna av modellen dröm som har stått fram och blivit seg alternativt spritskrans och givetvis nu vid jul en pepparkaka.

12:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

anonym 1: om man någon gång varit statligt anställd (på tjänstemannanivå) så inser man att detta är vad som brukar kallas "black comedy". anonym 2 har förmodligen varit statstjänsteman.

12:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag ser framemot del 2, Fikarasten/Fikapausen. Jag hoppas att den också är indelad i två delar. Förmiddags-Fikat och Eftermiddags-Fikat. Förmiddags-Fikat är lite tillknäppt och nymornat, möjligen sitter någon senior och drar lite galghumor och hur vidrigt det är att jobba. På Eftermiddags-Fikat är det lite mer uppsluppet. Kanske finns en torr bulle, eller allra helst dammsugare, och då har de yngre fått upp ångan. Kanske pratar de hus- och lägenhetspriser. Kanske pratar de lite om hur lite man kan lita på mäklarna. Har man tur pratar de om den senaste influensan som går på dagis.

1:49 AM  

Post a Comment

<< Home