Wednesday, April 05, 2006

Over the line - en ny era har börjat

Disclaimer: Krogshow i samarbete med Humorpolisen har hittat gränsen, och beslutat att passera den. Politiskt korrekthet, etiska och moraliska överväganden har inget med humor att göra, än mindre med krogshowsformatet. Eventuella stämningar mottages...inte.


"Svarte" Petter Sydén

Det visade sig att Lisa och Benkes beslut att adoptera inte föll så väl ut. Så här med facit i hand ångrar de sig nog, men man måste ju nånstans älska sitt barn, även om man inte delar blodgrupp eller DNA.

Det visade sig att Petter inte bara var svart. När han växte sig större visade det sig att han också drabbats av kromosomförändringar. Han var helt enkelt mongo. Dessutom hade hans mossa käkat neurosyden. Han saknade armar och ben. Lisa och Benke fick spendera mycket tid på olika sjukhus och läkarmottagningar med lille Petter för att få hjälp för hans åkommor. En doktor av obestämd härkomst med obestämd utbildning hävdade dock att allt var bra med Petter:

"Två negativa tar ju som bekant ut varandra. Downs syndrom tar därför ut neurosydenskadorna."

Det här stämmer ju dock inte överens med verkligheten. Logikens lagar gäller visst inte fosterskador eller kromosomförändringar. Petter fick en permobil. Som plåster på såren.

Som bekant är barn elaka. Lille Svarte Petter Sydén fick ett öknamn när han i åttaårsåldern började skolan. Han kom att kallas:


Nitlotten

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Om inte jag missminner mig så är Nitlottens sjukjournal lite längre än bara neuroskadorna fån barndomen. Hur var det med läskunnighet och matvanor?

11:57 PM  
Blogger Hans said...

Ja, han har ju dyslexi och har bulimi.

3:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Men heter den inte neurosedyn...? Eller, det är klart att det inte gör. Petter Sedyn, vad är det för jävla namn?

1:34 PM  

Post a Comment

<< Home