Saturday, February 04, 2006

Humorpolisen meddelar - urbana myter

Den urbana myten är en modern form av den s k Råttan-i-pizzan-humorn som uppfanns av Bengt af Klintberg en kylig vårdag 1911. Den ursprungliga formen innehöll ofta element av vad vi idag skulle kalla tråkig humor. I samband med Torekovkompromissen 1971 beslutade därför det verkställande utskottet i den så kallade humorutredningen att humorformen helt skulle slopas och istället ersättas av just den urbana myten - ett kontinentalt påfund som väckt stor uppmärksamhet vid internationella konvent i såväl Berlin, Paris och London som i Gstaad.

Den urbana myten är svår att definiera, men så gott som alla har en eller annan gång kommit i kontakt med den. Vem har inte hört en osannolik historia om brorsans kompis lumparpolares flickvän? Och samtidigt vetat att historien innehåller åtminstone ett korn av sanning, för brorsans kompis lumparpolares flickvän är ju inte känd som en lögnare! Om man applicerar devisen "Ingen rök utan eld" eller "Guilt by association", vilket jag och Gwendur mer än gärna gör, finner vi snart att alla urbana myter är sanna.

Redan medan jag skriver detta ropar publiken på exempel, och exempel ska ni få, kära vänner.

Det är ett gammalt välkänt bustrick att svepa in toalettsitsen med gladpack. Det önskade resultatet är att nästa besökare, som druckit mer än 13 koppar kaffe, inte upptäcker detta i tid. Jag tror vi alla kan föreställa oss effekterna.

Humorpolisen, i samarbete med Krogshow, erfar att Carl Bildt utförde detta practical joke vid flera tillfällen under den tid han var gift med Mia.


3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Frågan är nu vem är den roligaste moderatledaren genom tiderna? Jag tycker vi har en omröstning här och nu. Gösta Bohman är förstås alltid rolig, särskilt när han sitter på dass, visst gjorde han det ibland? När han levde menar jag.

Fast det är svårt att toppa Ulf Adehlsson när han badade i ringhalsreaktorn. Eller om det var något annat kärnkraftverk.
Om det var efter det han blev flintskallig hade det varit helt obetalbart.

8:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vem var det? Var det Reinfeld?

10:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Man kan undra om du e riktigt hel BOHMAN

Har du sett ett barn svälta ihjäl BOHMAN

4:21 AM  

Post a Comment

<< Home